McDonald’s urapolku: Ohjaa työhakemuksesi vaihe vaiheelta

McDonald’s on johtava työnantaja pikaruokasektorilla, ja sillä on lähes 500 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. 

Mikäli harkitset työpaikan hakemista, tämä artikkeli valaisee McDonald’sin rekrytointiprosessia ja antaa sinulle käsityksen siitä, mitä sinua odottaa, kun haet työpaikkaa.

ADVERTISEMENT

Kokemus työelämästä McDonald’silla

Urasi aloittaminen McDonald’silla on fiksu valinta pikaruokasektorilla. Sinä saat erinomaista koulutusta ja paljon mahdollisuuksia edetä yrityksessä. Se on ihanteellinen tapa hankkia tärkeää työkokemusta ja kehittää uraasi pikaruokasektorilla. 

McDonald’s tarjoaa joustavia työaikoja ja osa-aikavaihtoehtoja, mahdollistaen sinulle työn ja opintojen yhdistämisen. 

Kokemuksesi McDonald’silla riippuu lähestymistavastasi ja esimiehesi johtamistyylistä. Jos esimiehesi jättää huomiotta huonon käytöksen tai kiusaamisen, se voi vahingoittaa työkokemustasi.

ADVERTISEMENT

McDonald’s hakuprosessi

McDonald’s, maailmanlaajuinen jättiläinen, käyttää suurimmassa osassa sijainneistaan yhtenäistä rekrytointiprosessia, vaikka joillakin paikoilla saattaa olla omat, ainutlaatuiset käytäntönsä. Tässä yleiskuva siitä, mitä voit odottaa.

Etsi ja hae

McDonald’s etsii jatkuvasti uusia lahjakkuuksia tarjoamalla erilaisia rooleja kuten työntekijöitä, vuoroesimiehiä, henkilöstöpäälliköitä ja paljon muuta. 

Yli 13 000 sijainnilla Pohjois-Amerikassa, on todennäköistä että löydät McDonald’sin läheltäsi, joka etsii työntekijöitä. Tehdäksesi nettihakemuksen, käy virallisella nettisivustolla.

ADVERTISEMENT

Työn hakemiseksi, löydä työ, joka sopii sinulle, varmista että täytät vaatimukset ja lähetä hakemuksesi. Useimmat työpaikat McDonald’silla eivät edellytä tiukkoja vaatimuksia. Yleensä sinun tulisi olla:

  • Vähintään 15-vuotias
  • Pystyä tekemään useampaa tehtävää yhtä aikaa
  • Tehokas kommunikoija
  • Hereillä ja tarkkaavainen
  • Tiimipelaaja

Jokaisella roolilla on omat vaatimuksensa, joten lue työkuvaus huolellisesti. Hakuprosessi kestää noin tunnin, ja sinun tulee antaa yhteystietosi, työhistoriasi ja saatavuutesi. 

Sinun tulee myös tehdä ‘persoonallisuustesti’, joka voi kestää 30 minuutista tuntiin ja auttaa McDonald’sia tunnistamaan sopivat ehdokkaat.

Hakemuksen jättämisen jälkeen odota vastausta kolmessa arkipäivässä, vaikka voi kestää jopa kaksi viikkoa että rekrytoija ottaa sinuun yhteyttä.

Hakemuksen tarkistus

Rekrytoinnista vastaava henkilö käy läpi hakemukset ja tarkistaa vastauksesi persoonallisuustestiin.

Jos olet sopiva, he varaavat haastatteluajan, joka voi olla verkossa, puhelimitse tai kasvotusten.

Haastattelut

Valmistaudu haastatteluun, olipa kyseessä sitten video- tai puhelinhaastattelu.

Tapaamista varten saavu ajoissa, ota mukaasi henkilöllisyystodistus, sosiaaliturvakortti ja ansioluettelo. Vaikka et ehkä tarvitsekaan kaikkia näitä asiakirjoja, on parempi olla valmistautunut.

Työntekijöiden ennakkoarviointi

McDonald’s tekee rikos- ja koulutustaustoja koskevia tarkastuksia potentiaalisiin työntekijöihin.

Vaikka he eivät yleensä tee huume- ja alkoholitestejä ennen palkkaamista, heillä on oikeus tehdä niin tietyissä tilanteissa.

Ilmoitus

Jos läpäiset haastattelun ja ennen työllistymistä tehdyn seulonnan, palkkaava johtaja tarjoaa sinulle paikan McDonald’silla.

Keskustelette saatavuudestasi ja asetatte virallisen aloituspäivän. Riippuen kokemuksestasi saatat viettää ensimmäiset viikot koulutuksessa.

Kansainvälinen yritys noudattaa tiettyä rekrytointiprosessia suurimmassa osassa toimipaikkojaan. Jotkut toimipaikat saattavat kuitenkin noudattaa omia uniikkeja palkkausprosessejaan. Yleisesti ottaen tässä on mitä tapahtuu.

Palkkausprosessin kesto

McDonald’sin palkkausprosessi kestää yleensä 30 minuutista tuntiin.

Sovellukseen käytät 10–15 minuuttia ja luonteenpiirteiden testiin noin 30 minuuttia. Varaa siis vähintään tunti koko prosessille.

Yritys- ja ravintolapolut: Kumpi sopii sinulle parhaiten?

Pohditko uran valintaa McDonald’sin yritys- vai ravintolaosastolta? Valintasi tulisi olla linjassa tavoitteidesi kanssa. 

Ravintola

Jos unelmoit pikaruokaketjun omistamisesta, ravintolassa työskentely tarjoaa käytännön kokemusta asiakaskohtaamisista, inventaariohallinnasta, ruoanvalmistuksesta ja konfliktien ratkaisemisesta. 

Eteneminen esimiesrooliin syventää ymmärrystäsi ravintolan toiminnasta. 

Yritys

Toisaalta, jos suosit työpaikkaa toimistopöydän ääressä vähemmällä suoralla paineella, yrityspuoli tarjoaa kontrolloidumman ympäristön, keskittyen taustatehtäviin.

Huumetestaus

McDonald’s ei yleensä testaa huumeiden varalta työntekijöitä palkatessaan, mutta tämä voi vaihdella riippuen ravintolaketjun omistajan säännöistä.

He kieltävät tiukasti huumeiden tai alkoholin työpaikalla. Jos epäillään, että olet päihtynyt, saatat joutua huumetestaukseen.

McDonald’s työntekijöiden edut

McDonald’sin työntekijät saavat enemmän kuin vain palkan. He voivat liittyä NEST-eläkesuunnitelmaan ja saavat lääketieteelliset edut työtehtävien perusteella.

Lisäksi he saavat joka päivä ilmaisen lounaan työpaikalla sekä lomakorvauksen, jos he työskentelevät kokopäiväisesti.

Mutta tässä se juttu on: McDonald’s arvostaa uskollisuutta. Jos pysyt yrityksessä, palkkiosi kasvavat palvelusvuosiesi mukaan.

Tienausmahdollisuudet McDonald’silla

McDonald’s-ravintolassa työskentely ei ehkä tee sinusta rikasta, mutta on mahdollista ansaita kohtuullisesti. 

Tuntipalkkasi voi vaihdella 10 dollarista yli 20 dollariin, riippuen siitä, missä olet ja mitä teet.

Yrityksen puolella tilanne on erilainen. McDonald’sin yrityshenkilöstön keskimääräinen vuosipalkka on noin 50 000 dollaria, ja voit saada bonuksia jopa 4 000 dollariin asti, riippuen tehtävästäsi.

McDonald’s-työpaikkojen hyvät ja huonot puolet

Kun harkitset työpaikkaa McDonald’silla, on tärkeää punnita hyvät ja huonot puolet. Tässä muutamia huomioitavia seikkoja:

Hyvät puolet:

  1. Joustavuus: McDonald’s tarjoaa joustavat työaikataulut, mahdollistaen sinulle tasapainon työn ja henkilökohtaisten tavoitteidesi ja vastuiden välillä.
  2. Tiimityö: Olet osa tiimiä, joka työskentelee yhdessä pitääkseen toiminnat sujuvina ja asiakkaat tyytyväisinä.

Huonot puolet:

  1. Korkea painetilanne: McDonald’s voi olla nopeatempoinen ja vaativa, vaatien sinua pysymään keskittyneenä ja tehokkaana paineen alla.
  2. Asiakaskohtaamiset: Sinun tulee ylläpitää positiivista asennetta ja selviytyä erilaisista asiakaskäyttäytymisistä, mikä voi olla haastavaa vaikeina päivinä.

Kokonaisuudessaan menestys McDonald’silla riippuu kyvystäsi menestyä dynaamisessa, tiimityöskentelyyn perustuvassa ympäristössä ja selviytyä kiireisessä työympäristössä vaadituista tehtävistä.

Otettavaa

McDonald’silla työllistyminen ei ole kovin haastavaa – yritys arvostaa enemmän henkilökohtaisia ominaisuuksia kuin muodollista koulutusta.

Ennen hakemista varmista, että olet perehtynyt yrityksen politiikkaan ja tiettyyn työtehtävän kuvaus. Tämä tietämys auttaa sinua vastaamaan haastattelukysymyksiin tehokkaasti ja esittäytymään pätevänä hakijana.

Hakemusta McDonald’sille varten varaa noin tunti aikaa käydäksesi läpi alkuperäinen hakemus ja persoonallisuustestin.

Lue toisella kielellä