McDonald’s karrier: Vezesse végig álláspályázatát lépésről lépésre

A McDonald’s a gyorsétterem szektorban a vezető munkáltatók közé tartozik, világszerte közel 500 000 alkalmazottat büszkélkedhet. 

Ha abban gondolkozol, hogy jelentkezel egy pozícióra, e cikk fényt derít a McDonald’s felvételi folyamatára, betekintést nyújtva abba, hogy mi vár rád, amikor állást jelentkezel.

ADVERTISEMENT

A McDonald’snál a Munkahelyi Tapasztalatok

A karriered elkezdeni a McDonald’snál okos lépés a gyorséttermi szektorban. Kiváló képzést kapsz és rengeteg lehetőséged van előrelépésre a cégnél. Ideális módszer a fontos munkatapasztalat szerzésére és a gyorsételipari karriered fejlesztésére. 

A McDonald’s rugalmas munkaidőt és részmunkaidős lehetőségeket biztosít, lehetővé téve a munka és tanulás egyensúlyozását. 

A McDonald’s-nál szerzett tapasztalataid attól függenek, hogy milyen a hozzáállásod és a vezetőd vezetési stílusa. Ha a vezetőd elnézi a rossz viselkedést vagy a zaklatást, az károsíthatja a munkatapasztalatodat.

ADVERTISEMENT

McDonald’s Jelentkezési Folyamat

A McDonald’s, mint globális óriás, az egyik legtöbb helyen egységes toborzási folyamatot alkalmaz, bár néhány helynek lehet saját egyedi megközelítése. Íme egy általános áttekintése annak, mit várhat.

Keresés és Jelentkezés

A McDonald’s folyamatosan új tehetségek után kutat, különböző pozíciókat kínálva, mint például gépháztagok, műszakvezetők, humán erőforrás-menedzserek és még sok más. 

Több mint 13 000 helyszín található Észak-Amerikában, így jó esély van arra, hogy találj egy McDonald’s-ot a közeledben, ahol éppen felvételt hirdetnek. Az online jelentkezéshez látogasd meg az hivatalos weboldalt.

ADVERTISEMENT

A jelentkezéshez válaszd ki a hozzád illő állást, győződj meg róla, hogy megfelelsz az elvárásoknak, majd nyújtsd be a jelentkezésed. A McDonald’s-nál az állások többségéhez nincsenek szigorú követelmények. Általában arra kell lenned:

  • Legalább 15 éves
  • Képes a több feladat egyidejű elvégzésére
  • Hatékony kommunikátor
  • Éber és figyelmes
  • Csapatjátékos

Minden pozíciónak specifikus követelményei vannak, ezért fontos figyelmesen elolvasnod az álláshirdetést. A jelentkezési folyamat kb. egy órát vesz igénybe, és meg kell adnod az elérhetőségi adataidat, munkatörténetedet és az elérhetőségeidet. 

Ezenkívül el kell végezned egy ‘személyiség’ tesztet, ami 30 perctől egy óráig is eltarthat, és segít a McDonald’s-nak megtalálni a megfelelő jelölteket.

A jelentkezés után várj választ három munkanapon belül, bár előfordulhat, hogy akár két hétbe is telhet, mire felkeres a toborzási vezető.

Jelentkezési ellenőrzés

A toborzási vezető átnézi a jelentkezéseket, és ellenőrzi a személyiségi teszt válaszait. 

Ha megfelelő jelölt vagy, interjút fognak egyeztetni, ami lehet online, telefonon vagy személyesen is.

Interjúk

Készülj fel a interjúdra, legyen az video- vagy telefoninterjú.

Személyes interjú esetén érkezz időben, hozd magaddal az azonosítókártyádat, a TAJ-kártyádat, és az önéletrajzod. Bár nem biztos, hogy mindezekre szükséged lesz, jobb felkészülni.

Előzetes alkalmazotti ellenőrzés

A McDonald’s az esetleges alkalmazottakra vonatkozó bűnügyi és oktatási háttér ellenőrzéseket végez.

Bár általában nem végeznek drog- és alkoholteszteket az alkalmazás előtt, fenntartják a jogot arra, hogy bizonyos körülmények között ezt megtegyék.

Értesítés

Ha sikeresen teljesíted az interjút és a munkavállalási előzetes vizsgálatot, a személyzeti vezető munkát kínál neked a McDonald’s-nál.

Megbeszélitek az elérhetőséget és meghatározol egy hivatalos kezdési dátumot. Tapasztalatodtól függően az első pár hetet képzésben töltheted.

Az multinacionális vállalat számos helyszínén meghatározott toborzási folyamatot követ. Azonban egyes helyszínek saját egyedi toborzási folyamattal rendelkezhetnek. Általában az alábbiak történnek.

Felvételi Folyamat Időtartama

A McDonald’s felvételi folyamata általában 30 perc és egy óra között mozog.

Az adatlap kitöltésére általában 10-15 percet szánsz, míg a személyiségi tesztre körülbelül 30 percet kell fordítanod. Tehát legalább egy órát szánj az egész folyamatra.

Vállalati és étteremút: Melyik illik hozzád jobban?

Döntés a McDonald’s vállalati vagy étterem részlege között? A választásodnak összhangban kell lennie az álmaidkal. 

Étterem

Ha arról álmodozol, hogy egy gyorsétterem lánc tulajdonosa leszel, az étteremben való munka lehetőséget nyújt a vevőkkel való interakció, az árukészlet kezelése, az ételek elkészítése és a konfliktuskezelés terén szerzett tapasztalatok elsajátítására.

A vezetői szerepbe való előrelépés tovább erősíti az étterem működésének megértését.

Vállalati

Viszont ha inkább egy irodai munkát részesítesz előnyben kevesebb közvetlen nyomással, akkor a vállalati oldal egy zártabb környezetet kínál, a kulisszatitkokra összpontosítva.

Kábítószer-teszt szűrés

A McDonald’s általában nem tesz drogtesztet a munkavállalók esetében a felvételkor, de ez változhat a franchise tulajdonosának szabályaitól függően.

Szigorúan tiltják a drogokat vagy az alkoholt a munkahelyen. Ha gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy befolyásoltság alatt állsz, akkor lehet, hogy drogtesztet kell végezned.

McDonald’s munkavállalói juttatásai

A McDonald’s alkalmazottai több mint fizetést kapnak. Csatlakozhatnak a NEST nyugdíjrendszerhez, és orvosi ellátást kapnak a munkakörük alapján.

Ráadásul minden nap kapnak ingyenes ebédet a munkahelyükön, és ha teljes munkaidőben dolgoznak, ünnepi pótlékot is kapnak.

De itt a csattanó: A McDonald’s az hűséget értékeli. Ha kitartasz, akkor jutalmad nő az évek során felgyülemlett szolgálati időddel együtt.

A McDonald’s-nál elérhető jövedelmi lehetőségek

Az egy McDonald’s étteremben való munkavégzés talán nem tesz téged gazdaggá, de lehetséges az életvitelhez elegendő kereset megszerzése. 

Az órabéred lehet 10 és akár 20 dollár fölött is mozog, attól függően, hol vagy és mit csinálsz.

A vállalati oldalon más a helyzet. Az átlagos éves fizetés a McDonald’s vállalati dolgozói számára körülbelül 50 000 dollár, és akár 4 000 dolláros bónuszokat is kaphatsz, attól függően, milyen szerepet töltesz be.

A McDonald’s munkahelyek előnyei és hátrányai

Amikor egy McDonald’s munkahelyet fontolgatsz, fontos mérlegelned az előnyöket és hátrányokat. Íme néhány szempont, amit figyelembe kell venned:

Előnyök:

  1. Rugalmas munkaidő: A McDonald’s rugalmas munkaidőt kínál, lehetővé téve számodra, hogy összeegyeztesd a munkát a személyes céljaiddal és felelősségeiddel.
  2. Csapatszellem: Egy olyan csapat része leszel, amely együtt dolgozik azért, hogy a működés zavartalan legyen, és a vásárlók elégedettek legyenek.

Hátrányok:

  1. Magas nyomási környezet: A McDonald’s gyors tempójú és igényes lehet, ami azt jelenti, hogy koncentrált és hatékony kell, hogy maradj nyomás alatt.
  2. Vásárlói interakciók: Pozitív hozzáállást kell fenntartanod és kezelned kell a különböző vásárlói viselkedéseket, ami nehezítő lehet a kemény napokon.

Összességében a McDonald’s-nál való siker azon múlik, hogy képes vagy-e jól boldogulni egy dinamikus, csapatmunkára épülő környezetben, és kezelni a forgalmas munkakörnyezet igényeit.

Fontos megállapítások

A McDonald’snál való alkalmazás nem túl kihívást jelent – a cég inkább az egyéni tulajdonságokat értékeli, mintsem a formális végzettségeket.

Mielőtt jelentkeznél, győződj meg róla, hogy tisztában vagy a cég szabályaival és a konkrét álláshirdetéssel. Ez a tudás segíteni fog az interjúkérdések hatékony megválaszolásában és abban, hogy magadat képes pályázónak mutasd be.

Amikor a McDonald’snál pályázol egy pozícióra, szánj körülbelül egy órát az első jelentkezés és személyiségi teszt kitöltésére.

Olvasás más nyelven