Καριέρα στα McDonald’s: Πλοηγηθείτε στην Αίτηση Εργασίας σας Βήμα-Βήμα

Η McDonald’s θεωρείται ως ένας κορυφαίος εργοδότης στον κλάδο των γρήγορων φαγητών, διαθέτοντας σχεδόν 500.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. 

Αν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση για μία θέση, αυτό το άρθρο θα φωτίσει τη διαδικασία πρόσληψης στη McDonald’s, παρέχοντάς σας μια εικόνα για το τι σας περιμένει όταν υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας.

ADVERTISEMENT

Εμπειρία Εργασίας στα McDonald’s

Ξεκινώντας την καριέρα σας στα McDonald’s είναι μια έξυπνη κίνηση στον κλάδο των γρήγορων τροφίμων. Θα λάβετε εξαιρετική εκπαίδευση και αρκετές ευκαιρίες για προαγωγή στην εταιρεία. Είναι ο ιδανικός τρόπος να αποκτήσετε σημαντική εργασιακή εμπειρία και να αναπτύξετε την καριέρα σας στα γρήγορα τρόφιμα.

Τα McDonald’s προσφέρουν ευέλικτο ωράριο και επιλογές μερικής απασχόλησης, επιτρέποντάς σας να ισορροπήσετε την εργασία και τις σπουδές σας.

Η εμπειρία σας στα McDonald’s θα εξαρτηθεί από την προσέγγισή σας και από το διαχειριστικό στυλ του διευθυντή σας. Αν ο διευθυντής σας παραβλέπει κακή συμπεριφορά ή εκφοβισμό, μπορεί να βλάψει την εργασιακή σας εμπειρία.

ADVERTISEMENT

Διαδικασία Αίτησης Εργασίας στα McDonald’s

Η McDonald’s, ένας παγκόσμιος γίγαντας, έχει μια ομοιόμορφη διαδικασία πρόσληψης σε περισσότερες τοποθεσίες, αν και μερικές μπορεί να έχουν τη δική τους μοναδική προσέγγιση. Εδώ υπάρχει μια γενική περίληψη του τι να περιμένετε.

Αναζήτηση & Εφαρμογή

O McDonald’s είναι συνεχώς σε αναζήτηση νέων ταλέντων, προσφέροντας διάφορους ρόλους όπως μέλη πληρώματος, επόπτες βάρδιας, διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και περισσότερα.

Με πάνω από 13.000 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε ένα McDonald’s κοντά σας που προσλαμβάνει. Για να υποβάλετε την online αίτηση, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο.

ADVERTISEMENT

Για να υποβάλετε αίτηση, βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει, βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις και υποβάλετε την αίτησή σας. Οι περισσότερες θέσεις στο McDonald’s δεν έχουν αυστηρές απαιτήσεις. Συνήθως, θα πρέπει να είστε:

  • Τουλάχιστον 15 ετών
  • Ικανός να διαχειρίζεστε πολλαπλές εργασίες
  • Ένας αποτελεσματικός επικοινωνητής
  • Συνετός και προσεκτικός
  • Ένα μέλος της ομάδας

Κάθε ρόλος έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης εργασίας. Η διαδικασία αίτησης διαρκεί περίπου μία ώρα και θα πρέπει να παράσχετε στοιχεία επικοινωνίας, εργασιακή ιστορία και διαθεσιμότητα.

Θα πρέπει επίσης να κάνετε ένα ‘τεστ προσωπικότητας’, το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα και βοηθά το McDonald’s να εντοπίσει κατάλληλους υποψηφίους.

Μετά την υποβολή, αναμένετε μια απάντηση εντός τριών εργάσιμων ημερών, αν και μπορεί να χρειαστεί μέχρι δύο εβδομάδες για να επικοινωνήσει μαζί σας ο υπεύθυνος πρόσληψης.

Αναθεώρηση Αίτησης

O υπεύθυνος πρόσληψης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα ελέγξει τις απαντήσεις σας στο τεστ προσωπικότητας. 

Εάν είστε κατάλληλος, θα κανονίσουν μια συνέντευξη, η οποία μπορεί να είναι online, τηλεφωνικά ή από κοντά.

Συνεντεύξεις

Προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας, είτε πρόκειται για μια βιντεοκλήση είτε τηλεφωνική συνέντευξη.

Για τις συνεντεύξεις από κοντά, φτάστε εγκαίρως, έχοντας μαζί σας την ταυτότητά σας, την κάρτα ασφάλισης κοινωνικής ασφάλισης και το βιογραφικό σας. Αν και μπορεί να μην χρειαστείτε όλα αυτά τα έγγραφα, είναι καλό να είστε προετοιμασμένοι.

Έλεγχος Προσλήψης

Η McDonald’s πραγματοποιεί έλεγχους ποινικού μητρώου και εκπαιδευτικού υπόβαθρου σε υποψήφιους εργαζόμενους. 

Αν και συνήθως δεν πραγματοποιούν έλεγχο για ναρκωτικά και αλκοόλ πριν την πρόσληψη, διατηρούν το δικαίωμα να το πράξουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Ειδοποίηση

Αν περάσετε τη συνέντευξη και τον έλεγχο προϋπηρεσίας, ο υπεύθυνος πρόσληψης θα σας προσφέρει θέση εργασίας στα McDonald’s.

Θα συζητήσετε την διαθεσιμότητά σας και θα ορίσετε μια επίσημη ημερομηνία έναρξης. Ανάλογα με την εμπειρία σας, ενδέχεται να περάσετε τις πρώτες εβδομάδες σε εκπαίδευση.

Η πολυεθνική εταιρεία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο διαδικαστικό σχήμα πρόσληψης για τις περισσότερες από τις τοποθεσίες της. Ωστόσο, μερικά καταστήματα ενδέχεται να έχουν τη δική τους μοναδική διαδικασία πρόσληψης. Γενικά, αυτό συμβαίνει.

Διάρκεια Διαδικασίας Πρόσληψης

Η διαδικασία πρόσληψης στα McDonald’s διαρκεί συνήθως από 30 λεπτά έως μία ώρα.

Θα ξοδέψετε 10 έως 15 λεπτά για την αίτηση και περίπου 30 λεπτά για το τεστ προσωπικότητας. Οπότε, ετοιμάστε τουλάχιστον μία ώρα για ολόκληρη τη διαδικασία.

Επιχειρηματικές και εστιατοριακές πορείες: Ποια σας ταιριάζει καλύτερα;

Να αποφασίσετε ανάμεσα στην επαγγελματική καριέρα στην επιχείρηση McDonald’s ή στην εστιατόριo; Η επιλογή σας πρέπει να συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες σας. 

Εστιατόριο

Εάν ονειρεύεστε να ανήκετε σε αλυσίδα γρήγορου φαγητού, το να εργάζεστε σε ένα εστιατόριο θα σας προσφέρει εμπειρία εργασίας στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες, τη διαχείριση του αποθέματος, την προετοιμασία γευμάτων και την επίλυση συγκρούσεων.

Η πρόοδος σε ένα διευθυντικό ρόλο θα ενισχύσει περαιτέρω την κατανόησή σας στις λειτουργίες του εστιατορίου.

Επιχειρηματικό

Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε μια δουλειά γραφείου με λιγότερη άμεση πίεση, η εταιρική πλευρά προσφέρει ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον, εστιάζοντας σε εργασίες πίσω από τις σκηνές.

Έλεγχος Ναρκωτικών

Η McDonald’s συνήθως δεν κάνει τεστ ναρκωτικών στους υπαλλήλους κατά την πρόσληψη, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τους κανόνες του ιδιοκτήτη της υποκαταστήματος.

Απαγορεύουν αυστηρά τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ στην εργασία. Αν υποπτευθείτε ότι είστε υπό την επήρεια, μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε σε τεστ ναρκωτικών.

Προνόμια Υπαλλήλων στα McDonald’s

Οι υπάλληλοι των McDonald’s λαμβάνουν περισσότερα από απλές αμοιβές. Μπορούν να ενταχθούν στο σχήμα συνταξιοδότησης NEST και να λαμβάνουν ιατρικά προνόμια βάσει του ρόλου τους.

Επιπλέον, λαμβάνουν κάθε μέρα δωρεάν γεύμα στη δουλειά και πληρωμένες αργίες εάν είναι πλήρους απασχόλησης.

Αλλά έχουμε και το καλό μέρος: Οι McDonald’s εκτιμούν την πιστότητα. Εάν παραμείνετε, οι ανταμοιβές σας αυξάνονται με τα χρόνια υπηρεσίας σας.

Δυνητικά Εισοδήματα στα McDonald’s

Να εργάζεστε σε ένα εστιατόριο McDonald’s μπορεί να μην σας κάνει πλούσιο, αλλά είναι δυνατόν να κερδίσετε έναν αξιοπρεπή βίο.

Η αμοιβή σας ανά ώρα μπορεί να κυμαίνεται από $10 έως πάνω από $20, ανάλογα με τον τόπο όπου βρίσκεστε και το τι κάνετε.

Από την πλευρά της εταιρείας, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Το μέσο ετήσιο μισθό για το προσωπικό της εταιρείας McDonald’s είναι περίπου $50.000, και μπορείτε να λάβετε μπόνους έως $4.000, ανάλογα με τον ρόλο σας.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα της Εργασίας στα McDonald’s

Όταν λαμβάνετε υπόψη μια εργασία στα McDonald’s, είναι σημαντικό να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά σημεία προς σκέψη:

Πλεονεκτήματα:

  1. Ευελιξία: Τα McDonald’s προσφέρουν ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας, επιτρέποντάς σας να ισορροπήσετε την εργασία σας με τους προσωπικούς σας στόχους και ευθύνες.
  2. Ομαδικό Έργο: Θα ανήκετε σε μια ομάδα που δουλεύει μαζί για να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία και την ικανοποίηση των πελατών.

Μειονεκτήματα:

  1. Περιβάλλον υψηλής πίεσης: Τα McDonald’s μπορεί να είναι γρήγορα ρυθμιζόμενα και απαιτητικά, απαιτώντας να παραμείνετε εστιασμένοι και αποτελεσματικοί κάτω από πίεση.
  2. Αλληλεπιδράσεις με τους Πελάτες: Θα πρέπει να διατηρείτε θετική στάση και να αντιμετωπίζετε διάφορες συμπεριφορές πελατών, που μπορεί να είναι προκλητικές τις δύσκολες μέρες.

Συνολικά, την επιτυχία στα McDonald’s εξαρτάται από τη δυνατότητά σας να ευδοκιμήσετε σε ένα δυναμικό, ομαδικό περιβάλλον και να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις ενός πολυάσχολου εργασιακού περιβάλλοντος.

Κύρια σημεία

Να προσληφθείς στα McDonald’s δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο – η εταιρεία εκτιμά περισσότερο τα προσωπικά χαρακτηριστικά παρά τις επίσημες προσόντα.

Πριν υποβάλλεις αίτηση, βεβαιώσου ότι είσαι εξοικειωμένος με τους κανονισμούς της εταιρείας και την συγκεκριμένη περιγραφή εργασίας. Αυτή η γνώση θα σε βοηθήσει να απαντήσεις αποτελεσματικά σε ερωτήσεις συνέντευξης και να παρουσιαστείς ως ένας ικανός υποψήφιος.

Όταν υποβάλλεις αίτηση για θέση στα McDonald’s, εκχώρησε περίπου μία ώρα για να ολοκληρώσεις την αρχική αίτηση και το τεστ προσωπικότητας.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα