McDonald’s Vacatures: Begeleid Jouw Sollicitatie Stap voor Stap

McDonald’s is een toonaangevende werkgever in de fastfoodsector, met bijna 500.000 medewerkers wereldwijd.

Als je eraan denkt om te solliciteren, zal dit artikel je meer inzicht geven in het wervingsproces van McDonald’s en je een idee geven van wat je te wachten staat wanneer je solliciteert naar een baan.

ADVERTISEMENT

Ervaring opdoen in het werk bij McDonald’s

Je carrière beginnen bij McDonald’s is een slimme zet in de fastfoodsector. Je krijgt uitstekende training en volop kansen om door te groeien binnen het bedrijf. Het is een ideale manier om waardevolle werkervaring op te doen en je carrière in fastfood te ontwikkelen. 

McDonald’s biedt flexibele werktijden en deeltijdopties, waardoor je werk en studie kunt combineren. 

Je ervaring bij McDonald’s zal afhangen van jouw aanpak en de managementstijl van je manager. Als je manager slecht gedrag of pesten negeert, kan dit nadelig zijn voor jouw werkervaring.

ADVERTISEMENT

McDonald’s sollicitatieproces

McDonald’s, een wereldwijde reus, hanteert over het algemeen een uniform wervingsproces bij de meeste vestigingen, hoewel sommige een unieke aanpak kunnen hebben. Hier volgt een algemene schets van wat je kunt verwachten.

Zoeken & Solliciteren

McDonald’s is voortdurend op zoek naar nieuw talent en biedt diverse functies aan zoals teamleden, shift supervisors, human resources managers en meer. 

Met meer dan 13.000 locaties in Noord-Amerika is de kans groot dat je een McDonald’s bij jou in de buurt vindt die personeel zoekt. Om online te solliciteren, ga naar de officiële website.

ADVERTISEMENT

Om te solliciteren, zoek de baan die bij je past, zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet en dien je sollicitatie in. De meeste posities bij McDonald’s hebben doorgaans geen strikte vereisten. Over het algemeen wordt verwacht dat je:

  • Ten minste 15 jaar oud bent
  • In staat bent om multitasken
  • Een effectieve communicator bent
  • Alert en attent bent
  • Een teamspeler bent

Elke functie heeft specifieke vereisten, dus lees de taakomschrijving zorgvuldig door. Het sollicitatieproces duurt ongeveer een uur en je moet contactgegevens, werkgeschiedenis en beschikbaarheid verstrekken. 

Ook zul je een ‘persoonlijkheidstest’ afleggen, die 30 minuten tot een uur in beslag kan nemen en helpt McDonald’s geschikte kandidaten te identificeren.

Na het solliciteren kun je binnen drie werkdagen een reactie verwachten, hoewel het tot twee weken kan duren voordat de manager contact met je opneemt.

Sollicitatiebeoordeling

De leidinggevende zal de sollicitaties bekijken en uw antwoorden op de persoonlijkheidstest controleren. 

Als u geschikt bent, zullen ze een sollicitatiegesprek inplannen, dat online, telefonisch of persoonlijk kan plaatsvinden.

Interviews

Bereid je voor op je sollicitatiegesprek, of het nu een video- of telefoongesprek is.

Voor persoonlijke gesprekken, kom op tijd, breng je identiteitskaart, sofinummerkaart en cv mee. Hoewel je deze documenten misschien niet allemaal nodig hebt, is het beter om voorbereid te zijn.

Voorbereidende screening voor tewerkstelling

McDonald’s voert criminaliteits- en educatieve achtergrondcontroles uit op potentiële werknemers. 

Hoewel ze normaal gesproken geen drugs- en alcoholtesten uitvoeren vóór indiensttreding, behouden ze zich het recht voor dit onder bepaalde omstandigheden te doen.

Kennisgeving

Als u slaagt voor het sollicitatiegesprek en de pre-employment screening, zal de hiring manager u een positie aanbieden bij McDonald’s.

U bespreekt de beschikbaarheid en stelt een officiële startdatum vast. Afhankelijk van uw ervaring kunt u de eerste paar weken besteden aan training.

De multinationale onderneming volgt een specifiek wervingsproces voor de meeste van haar locaties. Sommige locaties kunnen echter hun eigen unieke aanwervingsproces hebben. Over het algemeen gebeurt het volgende.  

Duur van het Aanwervingsproces

Het aanwervingsproces bij McDonald’s duurt meestal 30 minuten tot een uur.

Je zult 10 tot 15 minuten aan de sollicitatie besteden en ongeveer 30 minuten aan de persoonlijkheidstest. Reserveer dus minstens een uur voor het hele proces.

Bedrijfs- en Restauranttrajecten: Welke is geschikt voor jou?

Twijfel je tussen een carrière bij McDonald’s in de bedrijfs- of restaurantafdeling? Je keuze moet in lijn zijn met je ambities. 

Restaurant

Als je ervan droomt om eigenaar te worden van een fastfoodketen, zal werken in een restaurant je praktijkervaring bieden in klantinteractie, voorraadbeheer, maaltijdbereiding en conflictoplossing. 

Doorgroeien naar een leidinggevende functie zal je begrip van restaurantoperaties verder verbeteren. 

Zakelijk

Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan een kantoorbaan met minder directe druk, biedt de zakelijke kant een meer beheerste omgeving, met de focus op taken achter de schermen.

Drugscontrole Screening

Bij McDonald’s worden werknemers meestal niet getest op drugs bij aanwerving, maar dit kan variëren afhankelijk van de regels van de franchisenemer. 

Ze verbieden strikt drugs of alcohol op het werk. Als het vermoeden bestaat dat je onder invloed bent, moet je mogelijk een drugstest afleggen.

Voordelen voor McDonald’s medewerkers

McDonald’s medewerkers ontvangen meer dan alleen salaris. Ze kunnen lid worden van het NEST-pensioenplan en medische voordelen ontvangen op basis van hun functie. 

Bovendien krijgen ze een gratis lunch op het werk en vakantiegeld als ze fulltime werken.

Maar hier is het addertje onder het gras: McDonald’s waardeert loyaliteit. Als je blijft, nemen je beloningen toe met de jaren van dienst.

Mogelijk inkomen bij McDonald’s

Werken bij een McDonald’s restaurant zal je misschien niet rijk maken, maar het is mogelijk om een redelijk inkomen te verdienen. 

Je uurloon kan variëren van $10 tot meer dan $20, afhankelijk van waar je bent en wat je doet.

Aan de corporate kant ziet het er anders uit. Het gemiddelde jaarsalaris voor het corporate personeel van McDonald’s is ongeveer $50,000, en je zou bonussen kunnen krijgen tot $4,000, afhankelijk van je functie.

Voor- en nadelen van werken bij McDonald’s

Als je overweegt om bij McDonald’s te gaan werken, is het essentieel om de voor- en nadelen af te wegen. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Voordelen:

  1. Flexibiliteit: McDonald’s biedt flexibele werktijden, waardoor je werk kunt combineren met je persoonlijke doelen en verantwoordelijkheden.
  2. Teamwork: Je maakt deel uit van een team dat samenwerkt om de operaties soepel te laten verlopen en klanten tevreden te houden.

Nadelen:

  1. Hoogspanningsomgeving: McDonald’s kan snel en veeleisend zijn, wat van je vraagt om gefocust en efficiënt te blijven onder druk.
  2. Klantinteracties: Je moet een positieve houding behouden en verschillende klantgedragingen aanpakken, wat uitdagend kan zijn op moeilijke dagen.

Over het algemeen hangt succes bij McDonald’s af van je vermogen om te gedijen in een dynamische, op teamwork gerichte omgeving en om te gaan met de eisen van een drukke werkomgeving.

Belangrijkste punten

Aangenomen worden bij McDonald’s is niet al te uitdagend – het bedrijf hecht meer waarde aan persoonlijke eigenschappen dan aan formele kwalificaties.

Voordat je solliciteert, zorg ervoor dat je bekend bent met de beleidsregels van het bedrijf en de specifieke functieomschrijving. Deze kennis zal je helpen om interviewvragen effectief te beantwoorden en jezelf te presenteren als een capabele kandidaat.

Als je solliciteert naar een functie bij McDonald’s, plan dan ongeveer een uur in voor het invullen van de initiële sollicitatie en de persoonlijkheidstest.

Lees in een andere taal