McDonald’s Karriere: Naviger gjennom din jobbsøknad trinn for trinn

McDonald’s er en ledende arbeidsgiver innen hurtigmatsektoren, med nesten 500 000 ansatte globalt. 

Hvis du vurderer å søke på en stilling, vil denne artikkelen kaste lys over McDonald’s ansettelsesprosess og gi deg innsikt i hva som venter deg når du søker på en jobb.

ADVERTISEMENT

Å oppleve arbeidslivet på McDonald’s

Å starte karrieren din på McDonald’s er et klokt trekk innen fastfood-sektoren. Du vil få utmerket opplæring og plenty muligheter for avansement i selskapet. Det er en ideell måte å skaffe viktig arbeidserfaring og utvikle karrieren din innen fastfood. 

McDonald’s tilbyr fleksible timer og deltidsmuligheter, noe som gir deg muligheten til å balansere arbeid og studier. 

Din erfaring på McDonald’s vil avhenge av din tilnærming og din leders lederstil. Hvis lederen din ser gjennom fingrene med dårlig oppførsel eller mobbing, kan det skade arbeidserfaringen din.

ADVERTISEMENT

McDonald’s søkerprosess 

McDonald’s, en global gigant, har en ensartet rekrutteringsprosess på de fleste steder, selv om noen kan ha sin unike tilnærming. Her er en generell oversikt over hva du kan forvente.

Søk og Søk

McDonald’s er stadig på utkikk etter nytt talent, og tilbyr ulike roller som mannskap, skiftledere, personalledere, og mer.

Med over 13 000 lokasjoner i Nord-Amerika er sjansen stor for at du vil finne en McDonald’s i nærheten som ansetter. For å sende søknad online, gå til den offisielle nettsiden.

ADVERTISEMENT

For å søke, finn jobben som passer for deg, forsikre deg om at du oppfyller kravene og send inn søknaden din. De fleste stillinger ved McDonald’s har ikke strenge krav. Vanligvis bør du være:

  • Minst 15 år gammel
  • I stand til å multitaske
  • En effektiv kommunikator
  • Årvåken og oppmerksom
  • En lagspiller

Hver rolle har spesifikke krav, så sørg for å lese jobbeskrivelsen nøye. Søknadsprosessen tar omtrent en time, og du må oppgi kontaktinformasjon, arbeidshistorie og tilgjengelighet.

Du vil også ta en ‘personlighetstest, som kan ta 30 minutter til en time og hjelper McDonald’s med å identifisere passende kandidater.

Etter å ha søkt, forvent et svar innen tre arbeidsdager, selv om det kan ta opptil to uker før ansettelseslederen kontakter deg.

Søknadsgjennomgang

Rekrutteringsansvarlig vil gjennomgå søknader og sjekke svarene dine på personlighetstesten. 

Hvis du passer godt, vil de avtale et intervju, som kan være online, via telefon eller personlig.

Intervjuer

Forbered deg til intervjuet, enten det er et video- eller telefonintervju.

Ved personlige intervjuer, møt opp til rett tid, ta med deg legitimasjon, fødselsattest, og CV. Selv om du kanskje ikke trenger alle disse dokumentene, er det best å være forberedt.

Forhåndskontroll før ansettelse

McDonald’s utfører kriminelle og utdanningsmessige bakgrunnssjekker på potensielle ansatte. Mens de vanligvis ikke gjennomfører rusmiddel- og alkoholtesting før ansettelse, forbeholder de seg retten til å gjøre det under visse omstendigheter.

Varsel

Hvis du består intervjuet og pre-ansettelsesscreeningen, vil ansettelseslederen tilby deg en stilling på McDonald’s.

Dere vil diskutere tilgjengelighet og avtale en offisiell startdato. Avhengig av din erfaring, kan du tilbringe de første ukene med opplæring.

Den multinasjonale bedriften følger en spesifikk rekrutteringsprosess for de fleste av sine lokasjoner. Imidlertid kan enkelte steder ha sin egen unike ansettelsesprosess. Generelt sett er dette hva som skjer.

Varigheten av ansettelsesprosessen

McDonald’s ansettelsesprosess tar vanligvis mellom 30 minutter og en time.

Du vil bruke 10 til 15 minutter på søknaden og omtrent 30 minutter på personlighetstesten. Så sett av minst en time for hele prosessen.

Bedrifts- og Restaurantveier: Hvilken Passer For Deg?

Velger du mellom en karriere i McDonald’s bedriftsavdeling eller restaurantdivisjonen? Ditt valg bør være i tråd med dine ambisjoner.

Restaurant

Hvis du drømmer om å eie en hurtigmatkjede, vil å jobbe på en restaurant gi deg praktisk erfaring med kundekontakt, lagerstyring, måltidsforberedelse, og konflikthåndtering.

Å avansere til en lederrolle vil ytterligere styrke din forståelse av restaurantdrift.

Bedrift

På den annen side, hvis du foretrekker en jobb på kontoret med mindre direkte press, tilbyr bedriftssiden et mer kontrollert miljø, med fokus på oppgaver bak scenene.

Narkotikatesting

McDonald’s gjennomfører vanligvis ikke narkotikatester på ansatte ved ansettelse, men dette kan variere avhengig av franchise-eierens regler. 

De har strengt forbud mot narkotika eller alkohol på jobb. Hvis det er mistanke om at du er påvirket, kan det hende du må ta en narkotikatest.

McDonald’s ansattfordeler

McDonald’s-ansatte mottar mer enn bare lønnsslipper. De kan bli med i NEST-pensjonsordningen og motta helsetjenester basert på stillingen deres.

I tillegg får de en gratis lunsj hver dag på jobb og feriepenger hvis de er heltidsansatte.

Men her er det som teller: McDonald’s verdsetter lojalitet. Hvis du blir værende, øker belønningene dine med antall år du har jobbet.

Mulighetene for inntjening på McDonald’s

Å jobbe på en McDonald’s-restaurant vil kanskje ikke gjøre deg rik, men det er mulig å tjene en anstendig inntekt.

Din timepris kan variere fra $10 til over $20, avhengig av hvor du er og hva du gjør.

På korporativsiden ser ting annerledes ut. Gjennomsnittslønnen for McDonald’s korporative personale er rundt $50,000 per år, og du kan få bonuser på opptil $4,000, avhengig av din rolle.

Fordeler og ulemper med å jobbe på McDonald’s

Når du vurderer en jobb på McDonald’s, er det viktig å veie fordeler og ulemper. Her er noen punkter å vurdere:

Fordeler:

  1. Fleksibilitet: McDonald’s tilbyr fleksible arbeidstider, noe som lar deg balansere arbeidet med dine personlige mål og ansvarsområder.
  2. Sammarbeid: Du vil være en del av et team som jobber sammen for å holde driften i gang og kundene fornøyde.

Ulemper:

  1. Høyt press-miljø: McDonald’s kan være hektisk og krevende, noe som krever at du er fokusert og effektiv under press.
  2. Kundeinteraksjoner: Du må opprettholde en positiv holdning og håndtere ulike kundeadferd, noe som kan være utfordrende på tøffe dager.

Generelt sett avhenger suksessen på McDonald’s av evnen din til å trives i et dynamisk, teamorientert miljø og håndtere kravene til en travel arbeidsplass.

Viktige poeng

Å få jobb hos McDonald’s er ikke veldig utfordrende – selskapet verdsetter personlige egenskaper mer enn formelle kvalifikasjoner.

Før du søker, sørg for at du er kjent med selskapets retningslinjer og den spesifikke stillingsbeskrivelsen. Denne kunnskapen vil hjelpe deg med å svare effektivt på intervju spørsmål og vise deg som en kompetent søker.

Når du søker på en stilling hos McDonald’s, bør du sette av omtrent en time til å fullføre den første søknaden og personlighetstesten.

Les på et annet språk