McDonald’s Karriär: Navigera din jobbansökan Steg för Steg

McDonald’s är en ledande arbetsgivare inom snabbmatssektorn och har nästan 500 000 anställda globalt.

Om du funderar på att söka en tjänst, kommer den här artikeln att ge dig insikt i McDonald’s rekryteringsprocess och ge dig en uppfattning om vad som väntar dig när du ansöker om jobb.

ADVERTISEMENT

Upplev arbetslivet på McDonald’s

Att börja din karriär på McDonald’s är ett smart drag inom snabbmatssektorn. Du kommer att få utmärkt utbildning och gott om möjligheter att avancera i företaget. Det är ett idealiskt sätt att få viktig arbetslivserfarenhet och utveckla din karriär inom snabbmat. 

McDonald’s erbjuder flexibla arbetstider och deltidsalternativ, vilket gör det möjligt för dig att balansera arbete och studier. 

Din upplevelse på McDonald’s kommer att bero på ditt tillvägagångssätt och din chefens ledarstil. Om din chef ser mellan fingrarna med dåligt beteende eller mobbning kan det skada din arbetslivserfarenhet.

ADVERTISEMENT

McDonald’s ansökningsprocess

McDonald’s, en global jätte, har en enhetlig rekryteringsprocess på de flesta platser, även om vissa kan ha sin unika approach. Här är en allmän översikt över vad du kan förvänta dig.

Sök och Ansök

McDonald’s är ständigt på jakt efter ny talang och erbjuder olika roller som crew members, shift supervisors, human resources managers med mera. 

Med över 13 000 platser i Nordamerika finns det en god chans att du hittar en McDonald’s nära dig som anställer. För att göra en onlineansökan kan du besöka den officiella hemsidan.

ADVERTISEMENT

För att ansöka, hitta jobbet som passar dig, se till att du uppfyller kraven och skicka in din ansökan. De flesta positionerna på McDonald’s har inte strikta krav. Vanligtvis bör du vara:

  • Minst 15 år gammal
  • Kapabel att hantera flera uppgifter samtidigt
  • En effektiv kommunikatör
  • Vaken och uppmärksam
  • En lagspelare

Varje roll har specifika krav, så se till att läsa jobbbeskrivningen noggrant. Ansökningsprocessen tar cirka en timme, och du behöver ange kontaktuppgifter, arbetslivserfarenhet och tillgänglighet. 

Du kommer också att göra ett ‘personlighetstest’, vilket kan ta 30 minuter till en timme och hjälper McDonald’s att identifiera lämpliga kandidater.

Efter att du har ansökt kan du förvänta dig svar inom tre arbetsdagar, även om det kan ta upp till två veckor innan rekryteringschefen kontaktar dig.

Ansökningsöversyn

Rekryteringsansvarig kommer att granska ansökningarna och kontrollera dina svar på personlighetstestet.

Om du passar bra in kommer de att boka en intervju, vilket kan vara online, per telefon eller personligen.

Intervjuer

Förbered dig inför din intervju, oavsett om det är en video- eller telefonintervju.

Vid personliga intervjuer, kom i tid, ta med din ID-handling, ditt socialförsäkringskort och ditt CV. Även om du kanske inte behöver alla dessa dokument, är det bättre att vara förberedd.

Föranställningsscreening

McDonald’s genomför brotts- och utbildningskontroller av potentiella anställda. 

Även om de vanligtvis inte utför drog- och alkoholtester innan anställning, förbehåller de sig rätten att göra det under vissa omständigheter.

Avisering

Om du klarar intervjun och förarbetsscreeningen kommer rekryteringsansvarig att erbjuda dig en tjänst på McDonald’s.

Ni kommer att diskutera tillgänglighet och sätta ett officiellt startdatum. Beroende på din erfarenhet kan du tillbringa de första veckorna med utbildning.

Den multinationella koncernen följer en specifik rekryteringsprocess för de flesta av sina platser. Vissa platser kan dock ha sin egen unika anställningsprocess. Generellt sett är det här som händer.

Rekryteringsprocessens Varaktighet

McDonald’s rekryteringsprocess tar vanligtvis 30 minuter till en timme. 

Du kommer att spendera 10 till 15 minuter på ansökan och ungefär 30 minuter på personlighetstestet. Så, avsätt åtminstone en timme för hela processen.

Företags- och Restaurangvägar: Vilken passar dig bäst?

Att välja mellan en karriär inom McDonald’s företagsdivision eller restaurangdivision? Ditt val bör stämma överens med dina ambitioner. 

Restaurang

Om du drömmer om att äga en snabbmatskedja kommer att arbeta på en restaurang att ge dig praktisk erfarenhet av kundinteraktion, lagerhantering, måltidsberedning och konflikthantering.

Att avancera till en chefstjänst kommer att ytterligare förbättra din förståelse för restaurangverksamheten.

Företag

Å andra sidan, om du föredrar ett kontorsjobb med mindre direkt tryck, erbjuder den företagssidan en mer begränsad miljö som fokuserar på bakom kulisserna-uppgifter.

Uppgift om drogtestning

McDonald’s utför vanligtvis inte drogtest på anställda vid anställning, men detta kan variera beroende på franchisetagarens regler. 

De förbjuder strikt droger eller alkohol på arbetet. Om du misstänks vara påverkad, kan du behöva ta ett drogtest.

Förmåner för McDonald’s-anställda

McDonald’s-anställda får mer än bara lönecheckar. De kan ansluta sig till NEST-pensionssystemet och få medicinska förmåner baserat på sina jobbroller. 

Och dessutom får de en gratis lunch varje dag på jobbet och semesterersättning om de är heltidstjänstgörande.

Men här är grejen: McDonald’s uppskattar lojalitet. Om du stannar kvar ökar dina belöningar med dina år i tjänst.

Möjlig inkomst på McDonald’s

Att arbeta på en McDonald’s-restaurang kanske inte gör dig rik, men det är möjligt att tjäna en bra levnadslön. 

Din timlön kan variera från 10 till över 20 dollar, beroende på var du befinner dig och vad du gör.

På den företagssidan ser det annorlunda ut. Den genomsnittliga årliga lönen för McDonald’s företagspersonal ligger på cirka 50 000 dollar, och du kan få bonusar på upp till 4 000 dollar, beroende på din roll.

Fördelar och nackdelar med att jobba på McDonald’s

När man funderar på att jobba på McDonald’s är det viktigt att väga fördelarna och nackdelarna. Här är några saker att tänka på:

Fördelar:

  1. Flexibilitet: McDonald’s erbjuder flexibla scheman som gör det möjligt för dig att balansera arbete med dina personliga mål och ansvar.
  2. Teamwork: Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tillsammans för att hålla verksamheten igång smidigt och kunderna nöjda.

Nackdelar:

  1. Högtrycksmiljö: McDonald’s kan vara snabbt tempo och krävande, vilket kräver att du håller fokus och effektivitet under press.
  2. Kundinteraktioner: Du måste behålla en positiv attityd och hantera olika kundbeteenden, vilket kan vara utmanande under tuffa dagar.

Överlag beror framgång på McDonald’s på din förmåga att trivas i en dynamisk, teamorienterad miljö och hantera kraven i en hektisk arbetsmiljö.

Viktiga punkter

Att bli anställd på McDonald’s är inte alltför utmanande – företaget värderar personliga egenskaper mer än formella kvalifikationer.

Innan du ansöker, se till att du är bekant med företagets policys och den specifika jobbeskrivningen. Denna kunskap kommer att hjälpa dig att svara på intervjufrågor effektivt och visa upp dig själv som en kapabel sökande.

När du ansöker om en position på McDonald’s, avsätt cirka en timme för att slutföra den initiala ansökan och personlighetstestet.

Läs på ett annat språk