Cariera la McDonald’s: Navighează solicitarea ta de job pas cu pas

McDonald’s se află printre cei mai importanți angajatori din sectorul fast-food, laudându-se cu aproape 500.000 de angajați la nivel global.

Dacă te gândești să aplici pentru un post, acest articol îți va arunca o lumină asupra procesului de recrutare McDonald’s, oferindu-ți o perspectivă asupra a ceea ce te așteaptă atunci când aplici pentru un loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Experiența vieții profesionale la McDonald’s

Începerea carierei tale la McDonald’s este o mișcare inteligentă în sectorul fast-food. Vei beneficia de o pregătire excelentă și de numeroase șanse de avansare în companie. Este o modalitate ideală de a obține experiență de muncă importantă și de a-ți dezvolta cariera în fast-food.

McDonald’s oferă ore flexibile și opțiuni part-time, permițându-ți să îmbini munca cu studiul.

Experiența ta la McDonald’s va depinde de atitudinea ta și de stilul de management al managerului tău. Dacă managerul tău trece cu vederea comportamentul nepotrivit sau bullying-ul, s-ar putea să-ți afecteze experiența de muncă.

ADVERTISEMENT

Procesul de aplicare la McDonald’s

McDonald’s, un gigant global, are un proces uniform de recrutare în majoritatea locațiilor, deși unele pot avea propriul lor mod de abordare. Iată o schiță generală a ceea ce să te aștepți.

Căutare și aplicare

McDonald’s este în permanentă căutare de noi talente, oferind diverse roluri precum membri ai echipei, supervizori de schimb, manageri de resurse umane și altele.

Cu peste 13,000 de locații în America de Nord, există o șansă mare să găsești un McDonald’s în apropiere care angajează. Pentru a face aplicația online, accesează site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Pentru a aplica, găsește jobul care ți se potrivește, asigură-te că îndeplinești cerințele și trimite-ți aplicația. Majoritatea pozițiilor la McDonald’s nu au cerințe stricte. De obicei, ar trebui să fii:

  • Cel puțin 15 ani
  • Capabil să multitaskezi
  • Un comunicator eficient
  • Alert și atent
  • Un jucător de echipă

Fiecare rol are cerințe specifice, așa că asigură-te că citești cu atenție descrierea jobului. Procesul de aplicare durează aproximativ o oră, iar va trebui să furnizezi date de contact, istoricul de muncă și disponibilitatea.

Vei realiza și un test „de personalitate”, care poate dura între 30 de minute și o oră și ajută McDonald’s să identifice candidați potriviți.

După aplicare, așteaptă-te la un răspuns în termen de trei zile lucrătoare, deși ar putea dura până la două săptămâni pentru ca managerul de recrutare să te contacteze.

Revizuirea aplicației

Managerul de angajare va revizui aplicațiile și va verifica răspunsurile la testul de personalitate.

Dacă ești potrivit, ei vor programa un interviu, care ar putea fi online, prin telefon sau față în față.

Interviuri

Pregătește-te pentru interviul tău, fie că este vorba de un interviu video sau telefonic. 

Pentru interviurile față în față, ajunge la timp, adu-ţi cartea de identitate, cartea de asigurări sociale şi CV-ul. Deși s-ar putea să nu ai nevoie de toate aceste documente, este mai bine să fii pregătit.

Screening pre-angajare

McDonald’s efectuează verificări de antecedente penale și educaționale pentru potențialii angajați. 

Deși nu efectuează în mod obișnuit teste de droguri și alcool înainte de angajare, își rezervă dreptul de a o face în anumite circumstanțe.

Notificare

Dacă vei trece de interviu și de screening-ul pre-angajare, managerul de recrutare îți va oferi un post la McDonald’s.

Vei discuta disponibilitatea și vei stabili o dată oficială de început. În funcție de experiența ta, s-ar putea să petreci primele săptămâni în training.

Cu toate că corporația multinațională urmează un proces de recrutare specific pentru majoritatea locațiilor sale, unele locații ar putea avea propriul lor proces de angajare unic. În general, iată ce se întâmplă.

Durata procesului de angajare

Procesul de angajare la McDonald’s durează în mod obișnuit între 30 de minute și o oră. 

Vei petrece 10 până la 15 minute pentru completarea aplicației și aproximativ 30 de minute pentru testul de personalitate. Așadar, rezervă-ți cel puțin o oră pentru întregul proces.

Cărări în domeniul Corporate și Restaurant: Care ți se potrivește mai bine?

Ce alegi între o carieră în divizia corporate sau în restaurantul McDonald’s? Alegerea ta ar trebui să fie în concordanță cu aspirațiile tale.

Restaurant

Dacă visezi să deții o lanț de restaurante fast-food, lucrând într-un restaurant vei obține experiență practică în interacțiunea cu clienții, gestionarea stocurilor, pregătirea meselor și rezolvarea conflictelor.

Avansarea către un rol managerial va îmbunătăți în continuare înțelegerea ta a operațiunilor din restaurant.

Corporativ

Pe de altă parte, dacă preferi un job la birou cu mai puțină presiune directă, partea corporativă oferă un mediu mai controlat, concentrându-se pe sarcinile din spatele scenei.

Examinarea testului de droguri

De obicei, McDonald’s nu efectuează teste de droguri angajaților la angajare, dar acest lucru poate varia în funcție de regulile proprietarului francizei. 

Ei interzic strict drogurile sau alcoolul la locul de muncă. Dacă ești suspectat că ești sub influența acestora, s-ar putea să trebuiască să faci un test de droguri.

Beneficii pentru Angajații McDonald’s

Angajații McDonald’s primesc mai mult decât salarii. Ei se pot alătura schemei de pensii NEST și beneficia de avantaje medicale în funcție de rolurile lor de muncă.

În plus, ei primesc prânz gratuit în fiecare zi la muncă și plăți în perioada concediului dacă sunt angajați full-time.

Dar iată ce este cu adevărat important: McDonald’s apreciază loialitatea. Dacă rămâi alături de ei, recompensele tale cresc odată cu anii de serviciu.

Potentialul de Câștig la McDonald’s

Lucrul la un restaurant McDonald’s s-ar putea să nu te facă bogat, dar este posibil să câștigi un trai decent. 

Salaria ta pe oră poate varia între 10 și peste 20 de dolari, în funcție de locația ta și de ceea ce faci.

Pe partea corporativă, lucrurile arată diferit. Salariul mediu anual pentru angajații corporativi McDonald’s este de aproximativ 50.000 de dolari, iar poți primi bonusuri de până la 4.000 de dolari, în funcție de rolul tău.

Avantaje și Dezavantaje ale unui loc de muncă la McDonald’s

Când iei în considerare un loc de muncă la McDonald’s, este esențial să cântărești avantajele și dezavantajele. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Avantaje:

  1. Flexibilitate: McDonald’s oferă programare flexibilă, permițându-ți să echilibrezi munca cu obiectivele și responsabilitățile tale personale.
  2. Echipă: Vei face parte dintr-o echipă care lucrează împreună pentru a menține operațiunile în funcțiune lină și clienții mulțumiți.

Dezavantaje:

  1. Mediu cu Presiune Ridicată: McDonald’s poate fi rapid și solicitant, cerându-ți să rămâi concentrat și eficient sub presiune.
  2. Interacțiuni cu Clienții: Va trebui să menții o atitudine pozitivă și să gestionezi diverse comportamente ale clienților, lucru care poate fi dificil în zilele grele.

În general, succesul la McDonald’s depinde de abilitatea ta de a te descurca într-un mediu dinamic, orientat spre echipă, și de a gestiona cerințele unui mediu de lucru aglomerat.

Principalele idei

A fi angajat la McDonald’s nu este prea dificil – compania apreciază mai mult trăsăturile personale decât calificările formale.

Înainte de a aplica, asigură-te că ești familiarizat cu politicile companiei și descrierea exactă a jobului. Această cunoaștere te va ajuta să răspunzi eficient la întrebările interviului și să te prezinti ca un candidat capabil.

Când aplici pentru un post la McDonald’s, alocă aproximativ o oră pentru a finaliza aplicația inițială și testul de personalitate.

Citeste în alta limba