Кариери в Макдоналдс: Навигирайте процеса на кандидатстване за работа стъпка по стъпка

McDonald’s е водещ работодател в сектора на бързата храна, разполагащ с почти 500 000 служители по целия свят. 

Ако мислите да кандидатствате за позиция, тази статия ще осветли процеса на наемане в McDonald’s, като ви предостави представа за това, което ви очаква, когато кандидатствате за работа.

ADVERTISEMENT

Преживяване на работния живот в McDonald’s

Започването на кариерата си в McDonald’s е мъдър ход в сектора на бързите храни. Ще получите отлично обучение и много възможности за продвижване в компанията. Това е идеалният начин да придобиете важен работен опит и да развиете кариерата си в бързите храни.

McDonald’s предлага гъвкаво работно време и възможности за непълно работно време, което ви позволява да балансирате работата и учебата си.

Вашето преживяване в McDonald’s ще зависи от вашия подход и стилът на управление на вашия мениджър. Ако вашият мениджър не отчита лошото поведение или заплахите, това може да навреди на вашия работен опит.

ADVERTISEMENT

Процесът на кандидатстване в McDonald’s

McDonald’s, световен гигант, има единно процес на набиране на персонал почти навсякъде, въпреки че някои места могат да имат свой уникален подход. Ето обща схема на това, какво да очаквате.

Търсене и кандидатстване

McDonald’s постоянно търси нови таланти и предлага различни роли като членове на екипа, надзиратели на смени, управители на човешки ресурси и други. 

С над 13 000 местоположения в Северна Америка, има голяма вероятност да намерите близък до вас McDonald’s, който търси персонал. За да кандидатствате онлайн, посетете официалния уебсайт.

ADVERTISEMENT

За кандидатстване, намерете подходящата за вас позиция, уверете се, че отговаряте на изискванията и изпратете кандидатурата си. Повечето позиции в McDonald’s нямат строги изисквания. Обикновено трябва да сте:

  • Поне 15 годишни
  • Способни за мултизадачност
  • Ефективни комуникатори
  • Бдителни и внимателни
  • Добри в отбора

Всяка роля има специфични изисквания, затова се уверете, че внимателно прочетете описанието на позицията. Процесът на кандидатстване отнема около час, трябва да предоставите контактни данни, работен опит и наличност. 

Също така ще изпратите ‘личностен’ тест, който може да отнеме от 30 минути до час и ще помогне на McDonald’s да идентифицира подходящите кандидати.

След като кандидатствате, очаквайте отговор в рамките на три работни дни, въпреки че може да отнеме до две седмици, преди да бъдете контактувани от управителя по наемане.

Преглед на приложението

Управляващият на назначенията ще прегледа приложенията и ще провери отговорите ви на личностния тест.

Ако сте подходящ кандидат, те ще назначат интервю, което може да бъде онлайн, по телефона или лично.

Интервюта

Подгответе се за интервюто си, независимо дали това е видео- или телефонно интервю.

За лице в лице интервюта, пристигнете навреме, носете своята лична карта, карта за социално осигуряване и резюме. Въпреки че може да не са ви нужни всички тези документи, по-добре е да сте подготвени.

Предварително проверки при наемане на персонал

Макдоналдс извършва проверки на криминалното минало и образованието на потенциалните служители. 

Въпреки че обикновено не извършват тестове за наркотици и алкохол преди наемане, те запазват правото да го направят в определени обстоятелства.

Известие

Ако преминете интервюто и изследването преди наемане на работа, мениджърът по наеми ще ви предложи позиция в McDonald’s. 

Ще обсъдите наличността и ще установите официалната дата на започване. В зависимост от вашето опит ще прекарате първите няколко седмици на обучение.

Международната корпорация следва конкретен процес за набиране на персонал за повечето свои местоположения. Въпреки това, някои места могат да имат свой собствен уникален процес на наемане. Обикновено ето какво се случва.  

Продължителност на процеса на набиране на персонал

Процесът на набиране на персонал в McDonald’s обикновено трае от 30 минути до час. 

Ще отделите 10 до 15 минути за попълване на кандидатурата и около 30 минути за тест за личност. За това, отделете поне час за целия процес.

Corporate and Restaurant Paths: Which is Suited for You?

Решаването между кариерата в корпоративния отдел на McDonald’s или в ресторантната дивизия? Вашият избор трябва да отговаря на вашите амбиции. 

Ресторант

Ако мечтаете да имате верига за бързо хранене, работата в ресторант ще ви осигури практически опит в общуването с клиенти, управлението на инвентар, приготвянето на храна и разрешаването на конфликти.

Продвижването към управленска позиция ще подобри още повече вашето разбиране за операциите в ресторанта.

Корпоративна

От друга страна, ако предпочитате работа на бюро с по-малко директно налягане, корпоративната страна предоставя по-контролирана среда, фокусирана върху задачи зад кулисите.

Скрининг за тестове за наркотици

Обикновено McDonald’s не прави тестове за наркотици при наемане на служители, но това може да варира в зависимост от правилата на собственика на франчайза.

Те стриктно забраняват употребата на наркотици или алкохол на работното място. Ако се подозира, че сте под въздействието на нещо, бихте могли да излязете на тест за наркотици.

Придобивки за служителите в McDonald’s

Служителите в McDonald’s получават повече от заплата. Те могат да се присъединят към пенсионната схема NEST и да получават медицински осигуровки в зависимост от техните работни роли.

Освен това, те получават безплатен обяд всеки ден на работното място и платен отпуск, ако са на цял работен ден.

Но вот: McDonald’s цени лоялността. Ако останете, вашите награди се увеличават с годините на обслужване.

Печалбен потенциал в McDonald’s

Работата в ресторант McDonald’s може да не ви забогатее, но е възможно да изкарате приличен живот.

Вашата почасова заплата може да варира от $10 до над $20, в зависимост от местоположението ви и от заниманието ви.

На корпоративната страна на работата нещата изглеждат различно. Средната годишна заплата за служители на управление в McDonald’s е около $50,000, а може да получите бонуси до $4,000, в зависимост от ролята ви.

Плюсове и минуси на работата в McDonald’s

Когато разглеждате работа в McDonald’s, важно е да избалансирате плюсовете и минусите. Ето някои аспекти, които трябва да вземете предвид:

Плюсове:

  1. Гъвкавост: McDonald’s предлага гъвкаво работно време, което ви позволява да балансирате работата си с личните си цели и отговорности.
  2. Екипна работа: Ще бъдете част от екип, който работи заедно, за да поддържа плавното функциониране на операциите и удовлетворението на клиентите.

Минуси:

  1. Високо налягане: В McDonald’s бързото темпо и изискванията могат да изискват от вас да останете фокусирани и ефективни под налягане.
  2. Комуникация с клиенти: Ще трябва да поддържате позитивен подход и да се справяте с различни поведения на клиентите, което може да бъде предизвикателно в трудни дни.

Общо казано, успехът в McDonald’s зависи от вашата способност да се справите в динамична, екипно ориентирана среда и да се справите с изискванията на заетата работна обстановка.

Вземете с общ поглед

Наемането в Макдоналдс не е твърде трудно – компанията цени лични качества повече от формални квалификации.

Преди да кандидатствате, уверете се, че сте запознати с политиките на компанията и конкретното описание на работата. Този знанието ще ви помогне да отговорите на интервюираните ефективно и да се представите като подходящ кандидат.

Когато кандидатствате за позиция в Макдоналдс, отделете около час, за да завършите началното кандидатстване и личностния тест.

Четете на друг език