McDonald’s karijere: Navigirajte kroz svoju prijavu za posao korak po korak

McDonald’s se ističe kao vodeći poslodavac u sektoru brze hrane s gotovo 500.000 zaposlenika diljem svijeta. 

Ako razmišljate o prijavi za posao, ovaj članak će vam rasvijetliti McDonald’s postupak zapošljavanja, pružajući vam uvid u ono što vas očekuje prilikom prijave za posao.

ADVERTISEMENT

Iskustvo rada u McDonald’su

Početak karijere u McDonald’su pametan je potez u sektoru brze hrane. Dobit ćete odličnu obuku i mnoge prilike za napredovanje unutar tvrtke. To je idealan način stjecanja važnog radnog iskustva i razvoja karijere u brzoj prehrani.

McDonald’s nudi fleksibilno radno vrijeme i opcije za rad na pola radnog vremena, omogućujući vam ravnotežu između rada i studiranja.

Vaše iskustvo u McDonald’su ovisit će o vašem pristupu i stilu vođenja vašeg menadžera. Ako vaš menadžer previdi loše ponašanje ili nasilje, to bi moglo naštetiti vašem radnom iskustvu.

ADVERTISEMENT

Postupak zapošljavanja u McDonald’su

McDonald’s, globalni div, ima jednako zapošljavanje procesa na većini lokacija, iako neke mogu imati svoj jedinstveni pristup. Evo općenitog pregleda što očekivati.

Pretražite i Prijavite Se

McDonald’s neprestano traži novi talent i nudi različite uloge kao članovi posade, voditelji smjena, menadžeri ljudskih resursa i još mnogo toga.

S obzirom na preko 13,000 lokacija u Sjevernoj Americi, velika je vjerojatnost da ćete pronaći McDonald’s u blizini koji zapošljava. Za online prijavu, pristupite službenoj web stranici.

ADVERTISEMENT

Kako biste se prijavili, pronađite posao koji vam odgovara, provjerite jeste li ispunili uvjete i pošaljite prijavu. Većina pozicija u McDonald’su nema stroge zahtjeve. Obično biste trebali biti:

  • Barem 15 godina star/a
  • Sposobni obavljati više zadataka istovremeno
  • Učinkoviti komunikator
  • Pažljivi i pozorni
  • Timski igrač

Svaka uloga ima specifične zahtjeve, stoga pažljivo pročitajte opis posla. Proces prijave traje otprilike sat vremena i morat ćete pružiti kontakt podatke, radno iskustvo i raspoloživost.

Također ćete morati obaviti ‘test osobnosti’, koji može trajati od 30 minuta do sat vremena i pomaže McDonald’su u identifikaciji odgovarajućih kandidata.

Nakon prijave, očekujte odgovor u roku od tri radna dana, iako može proći do dva tjedna prije nego što vas menadžer za zapošljavanje kontaktira.

Pregled prijava

Voditelj zapošljavanja će pregledati prijave i provjeriti odgovore na testu osobnosti.

Ako se pokažete kao dobar kandidat, dogovorit će intervju, koji može biti online, putem telefona ili osobno.

Intervjui

Pripremite se za svoj intervju, bilo da je riječ o video ili telefonskom razgovoru. 

Za osobne razgovore, dođite na vrijeme, ponesite osobnu iskaznicu, karticu osiguranja i životopis. Iako možda nećete trebati sve te dokumente, bolje je biti pripremljen.

Pregled prije zaposlenja

McDonald’s provodi provjere kaznenog i obrazovnog dosjea potencijalnih zaposlenika. 

Iako obično ne provode testiranje na droge i alkohol kod zapošljavanja, zadržavaju pravo da to učine pod određenim okolnostima.

Obavijest

Ako prođete intervju i prethodni postupak zapošljavanja, upravitelj zapošljavanja ponudit će vam poziciju u McDonald’su. 

Razgovarat ćete o dostupnosti i dogovoriti službeni datum početka. Ovisno o vašem iskustvu, možda ćete provesti prva dva tjedna na obuci.

Multinacionalna korporacija slijedi specifičan proces zapošljavanja za većinu svojih lokacija. Međutim, neka mjesta mogu imati svoj jedinstveni postupak zapošljavanja. Općenito, evo što se obično događa.  

Trajanje Procesa Zapošljavanja

Proces zapošljavanja u McDonald’su obično traje od 30 minuta do sat vremena. 

Provest ćete 10 do 15 minuta na prijavi i otprilike 30 minuta na testu osobnosti. Stoga, odvojite barem sat vremena za cijeli proces.

Korporativna i restoranska staza: Koja je prikladna za tebe?

Donošenje odluke između karijere u McDonald’s korporativnom ili restoranskom odjelu? Tvoj izbor trebao bi se podudarati s tvojim ambicijama. 

Restoran

Ako sanjate o vlasništvu brze prehrambene tvrtke, rad u restoranu pružit će vam praktično iskustvo u interakciji s kupcima, upravljanju inventarom, pripremi obroka i rješavanju sukoba.

Napredovanje na menadžersku poziciju dodatno će unaprijediti vaše razumijevanje operacija restorana.

Korporativno

S druge strane, ako preferirate posao za stolom s manje direktnog pritiska, korporativna strana nudi kontroliranije okruženje fokusirano na zadatke iz pozadine.

Testiranje na droge

McDonald’s obično ne provodi testiranje na droge prilikom zapošljavanja radnika, ali to može varirati ovisno o pravilima vlasnika franšize. 

Strogo zabranjuju droge ili alkohol na radnom mjestu. Ako se sumnja da ste pod utjecajem, možda ćete morati proći testiranje na droge.

Pogodnosti za zaposlenike u McDonald’su

Zaposlenici u McDonald’su dobivaju više od plaće. Mogu se pridružiti mirovinskom planu NEST i primati medicinske beneficije temeljene na njihovim radnim ulogama.

Osim toga, dobivaju besplatan ručak svaki dan na poslu i plaćen su „holiday“ ako su zaposleni puno radno vrijeme.

No evo njuške: McDonald’s cijeni lojalnost. Ako ostanete, vaše će nagrade rasti s vašim godinama službe.

Mogući prihodi u McDonald’su

Rad u McDonald’s restoranu možda vas neće učiniti bogatima, ali je moguće zaraditi pristojnu plaću. 

Vaša satnica može varirati od 10 do preko 20 dolara, ovisno o tome gdje se nalazite i što radite.

Na korporativnoj strani, situacija je drugačija. Prosječna godišnja plaća za McDonald’s korporativne zaposlenike iznosi oko 50.000 dolara, a mogli biste dobiti bonuse do 4.000 dolara, ovisno o vašoj ulozi.

Prednosti i nedostaci rada na McDonald’s poslovima

Kada razmišljate o poslu u McDonald’su, važno je razmotriti prednosti i nedostatke. Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

Prednosti:

  1. Fleksibilnost: McDonald’s nudi fleksibilne rasporede, omogućavajući vam da uskladite posao s vašim osobnim ciljevima i odgovornostima.
  2. Timski rad: Bit ćete dio tima koji zajedno radi kako bi operacije tekle glatko i klijenti bili zadovoljni.

Nedostaci:

  1. Visokotlačno okruženje: McDonald’s može biti brz i zahtjevan, tražeći od vas da ostanete fokusirani i efikasni pod pritiskom.
  2. Interakcije s kupcima: Trebat ćete zadržati pozitivan stav i nositi se s različitim ponašanjima kupaca, što može biti izazovno u teškim danima.

Općenito, uspjeh u McDonald’su ovisi o vašoj sposobnosti da uspijete u dinamičnom, timski orijentiranom okruženju i nosite se s zahtjevima u prometnom radnom okruženju.

Ključne informacije

Zaposlenje u McDonald’su nije previše izazovno – tvrtka više cijeni osobne osobine od formalnih kvalifikacija.

Prije prijave, provjerite jeste li upoznati s politikama tvrtke i specifičnim opisom posla. To znanje će vam pomoći u učinkovitom odgovaranju na pitanja tijekom intervjua i predstavljanju kao sposobnog kandidata.

Kada se prijavljujete za poziciju u McDonald’su, odvojite otprilike sat vremena za završenje početne prijave i testa osobnosti.

Čitajte na drugom jeziku